Övning före uppträdanden

 

 

 

 

 

Karleby Kammarkör uppförde två sånger:

Aftonens sång.   

Piano      

A-C Lindbäck-Haals

Fiol         

Ann-Christin Strang

 

Romanssi.

 

Festkören sjöng   Morgon Stillhet och Finlandia hymnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kördag 1 april 2017 !   Inget aprilskämt :) .  Kördagens tema höll sig omkring en del av  sångerna som skall uppföras på jubileumskonserten i höst när kören firar 40 år. Jubileumskonsertens repertoar uppförs också i utlandet (Krakow)  dit kören reser i september.  Kördagen leddes av Anna-Carin Lindbäck-Haals.

 

 

 

 

 

 

 

Kördag på MI lördag 26.11 2016. Musiklärare Heidi Storbacka lär kören olika röster med stöd från kroppen samt med Twang

TWANG=Få en klarare och mera intensiv röst med hjälp av twang.  Härma en anka/baby/häxa/bil............

 

 

 

 

 

 

Dagen började med FSK:s stadgeenliga höstmöte i konservatoriet vid Gräsvikstorget 6. Efter mötet blev det några timmar övning för jubileumskören . Kl 17:00 uppfördes konserten med sånger ur sång -festrepertoaren (Karleby)

 

Festligheterna avslutades med en festmiddag på Radisson Blu Royal hotel. Körens bordstandard överräcktes till FSK:s ordförande Barbro Smeds.  Jan-Anders Enlund representerade Karleby Kammarkör.

 

 

 

 

 

 

 

Karleby Kammarkör, Seinäjoen Sekakuoro och What if -lauluyhtye konsert i Seinäjoki 15.10 2016. Körerna hade egena repertoarer men sjöng tillsammans Vem kan segla och Suomen laulu.

Diregenterna Anna-Carin Lindbäck-Haals och Ritva Lipasti värda blommor

 

 

 

 

 

 

 

6.6 2016

 

 

 

 

 

9.6 2016

Klart för sångfesten

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för de fina skyltarna, Kokkotyösäätiö !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FSK:s projektkör konsert i Tallin 6.12 2014. Från Karleby Kammarkör deltog Kenneth Bergroth och Jan-Anders Enlund. Alla var eniga om att dylika satsningar bör forsätta. Ett trevligt sätt för de blandade körerna inom FSK att komma samman.

 

 

Igen en regnig allsångskväll på hembygdsgården vid Kyrkbacken men sången klingade glatt ändå inne i hembygdsgården. Kören uppförde några sånger samt stod för serveringen och lotteriet. En trevlig gemenskap avslutades med sången "En vänlig grönskas rika dräkt". Alla var eniga om att i nästa år måste ett stort tält finnas till hands i fall av regn. Kanske tältet skulle hålla regenet borta.

 

 

 

Vasa körfestival 27.5 2017 .  En trevlig dag i Vasa fastän vädret inte visade sin bästa sida. Vårmöte och middag på Strampen på kvällen var en fin avslutning på dagen.

 

 

 

 

 

          

                           

                      

 


 

 

Sångfesten 2016

Karleby Kammarkörs stora  insats före festen, under festen och bortstädandet efter festen är ingenting som behöver döljas. VI SÄGER  TACK SKA VI HA !

                                

                                                   

                                                       

Vafö ha du hedi stsyltte så gårr höökt åpp Lena ;) 

Tack till ALLA som på olika sett gjorde sångfesten 2016 "gårr bra" !

Karleby Kammarkör och Sångens Vänner gemensam julkonsert 2015. Den 12.12 uppträdande i Yxpila kyrka och den 13.12 i Jakobstads kyrka.

 

 

 

Julkonsert i Ullava kyrka 8.12 2014

Karleby Kammarkör och Ullavan sekakuoro kommer att ha en gemensam julkonsert i Ullava kyrka 8.12. Inkommande helg har vi körweekend inför den gemensamma julkonserten. På söndagen 23.11 mellan kl.14-15 kan allmänheten komma och lyssna på stämningsfulla julsånger i MI:s festsal. Gratis inträde. Kaffeservering 5 €.

 

Karleby Kammarkör sjöng in julen i Wien

http://www.musicultur.com/en/sonstiges/testimonials.html

http://www.musicultur.com/en/sonstiges/pictures-of-our-festivals.html

 

Vienna Advent Singing Festival  pågår från den 29 november till  den 24 december. Fyra dagar i veckan kan man gratis komma till rådhuset i Wien och lyssna till skönsjungande körer från hela världen. Lördagen den 7 december 2013 beträdde Karleby Kammarkör samt vår dirigent Raakel Solvin estraden i  det praktfulla rådhusets festsal.  Övriga medverkande körer den kvällen kom från Vitryssland, Österrike, Tjeckien, Ungern och Jersey Islands. Vienna Hall byggdes mellan 1872-1883 och är en av de mest ståtliga monumentalbyggnaderna i Wien. Trots den majestätiska inramningen var stämningen under festivalen lättsam och avslappnad. Folk droppade in från julmarkanden med ytterkläderna på och slog sig ner under de glänsande ljuskronorna för en timme eller två för att lyssna till körernas sångframträdanden. När Karleby Kammarkör uppträdde var salen fylld till sista plats. Det kändes fint att få sjunga åt en så talrik publik eftersom det hemma i Karleby ofta är svårt att samla stora åhörarskaror. Kören framförde traditionella advent- och julsånger samt folkliga visor på svenska, finska och tyska. Eftersom festivalen sammaföll med Finlands självständighetsdag sjöng kören också Finlandia. Speciellt Tanzen und Springen, Finlandia,  och Holy is the Lamb gick hem bland publiken och drog fram stora applåder. 

Julturismen i Wien är betydande och märks mycket tydligt i gatubilden under hela december månad. Julmarknaden i rådhusparken - Christkindlmarkt am Rathausplatz- är den äldsta och berömdaste av julmarknaderna i Wien och samlar tusentals besökare. Människorna vandrar runt med en mugg varmt Glühwein eller punsh i handen och flockas kring de upplysta kioskerna. Det var speciellt de fint dekorerade julgransprydnaderna som drog till sig våra kvinnliga koristers intresse. Förutom julmarknader finns det rikligt med konst och historiska sevärdheter i Wien. Trots att vårt hotell, Arcotel Kaiserwasser låg på andra sidan Donau var det lätt att ta sig till Stefansplatz eller Karlsplatz i centrum med metron. Andra nöjde sig med att ta en långpromenad längs med Donau eller  njuta av hotellets spa avdelning. 
Festivalen avslutades med en bankett på söndagkväll var dirigenterna fick diplom och deltagarbevis. Alla körer sjöng unisont som avslutning  Europahymnen - Ode an die Freude av Ludvig van Beethoven samt Dona Nobis Pacem, under ledning av dirigent Raakel Solvin. Förutom framträdandet i Vienna hall sjöng Karleby Kammarkör också på seniorboendet Döbling samt i högmässan i den protestantiska kyrkan Hütteldorf Evangelische Trinitatskirche. På alla ställen fick vi mycket beröm för vår samstämmighet och klang. Också våra fina kördräkter väckte uppmärksamhet och beundran i publiken och bland övriga korister. På lördagkväll hade vi möjlighet att avnjuta en smaklig måltid tillsammans med andra festivaldeltagare vid vinrestaurangen Spaetrot Bruckberger som låg uppe i bergen i


Gumpoldskirche ca en timmes körväg från vårt hotell. Det är roligt att delta i körfestivaler eftersom man kan knyta kontakter med andra körer runtom i världen.  Det går inte att ta mistepå den speciella sångarglädjen och gemenskapen som genast infinner sig  när körsångare världen över får träffas. Samvaron man upplever på en resa stärker också gemenskapen inom den egna kören och ger inspiration inför nya utmaningar. Vi var alla väldigt nöjda med arrangemangen kring körresan. Allt fungerade enligt tidtabellerna och våra värdar såg till att vi kände oss väl mottagna. Ett speciellt tack vill vi från KK:s sida rikta till vår eminente guide Mr. Kurtulan som lotsade oss runt i Wien och till vår egen reseledare Ms. Lena som gjort ett grundligt förarbete med resan för att allt skulle fungera så bra som möjligt.
Karleby Kammarkör har all orsak att känna sig nöjda och belåtna efter deltagandet i körfestivalen i Wien. Vi välkomnar nya sångare med i kören och siktar redan mot nya uppdrag och äventyr.

Nina Plogman, sekreterare för Karleby kammarkör r.f

 

 

 

 


 


 

 


 

 

 


 

 

 

Karleby Kammarkör deltog i treförbundssångfesten i Jakobstad 8.6.2013. Festen började med sång och spelmansmusik på rådhustrappan och fortsatte vid Campus Allegro med festkonsert i Schaumanssalen.

 


 

 

 

 

 


 

 

    2012


 


 

 

Julkonsert

Ort: Karleby
Datum: 10.12.2011
Plats och tid:
I Karleby Sockenkyrka kl 19.00
Traditionell julkonsert.
Dirigent Raakel Solvin

Gamla Calle veckan. Kom med och sjung allsånger ! Måndagen den 5.7 kl. 18,30 på Karleby hembygdsmuseum (Kyrkbackens skola om det regnar). ...

 
Söndag 27.3. 2011  kl.18.00  
Gemensamt ansvar konsert i Gamlakarleby kyrka
Karleby kammarkör, kyrkokörerna
Dirigenter:  Maria Timoshenko, Kristina Klingenberg 
Solist:  Simon Granlund
Orgeluppförande: Kristian Ahlskog
Andakt: Peter Kankkonen

Fredag  18.0 3.2011
Fransk afton på hembygdsgården i Nedervetil.

 JULKONSERT: 
Karleby Sockenkyrka 

Lördagen     11.12.2010.   KL.20,00
Solist: Sonja Biskop
Dirigent:  Maria Timoshenko
Akompanjemang:   Kennet Ågren  Trio
Andakt: Per Stenberg 

Välgörenhetskonsert:
Gamlakarleby kyrka Söndagen den 21.11. 2010 kl. 18.00
 

FEEDBACK  FRÅN  KONSERTRESA     NICE I FRANKRIKE
 

gång....Våra varma lyckönskningar till er dirigent och till alla korister för er vackra sång och det visuella framförandet.Chère Madame,

Nous vous remercions encore de votre participation au festival de chant choral de Nice 2010.=

Vi tackar för ert deltagande i festivalen

Nous avons eu beaucoup de plaisir à vous écouter, dans la cathédrale avec un répertoire bien adapté à ce lieu, puis lors de la rencontre amicale en l'Eglise Notre-Dame, avec un répertoire plus eclectique, plus rythmé... très belle performance....Encore toutes nos féliciations à votre chef de choeur et à tous les choristes bien sur, pour ce beau travail vocal et la présentation visuelle.=

Vi hade stort nöje att lyssna på er, i katedralen med en repertoar som var väl lämpad för stället.. vidare vad beträffar vänskapskonserten med en repertoar som var mer eklektisk, dvs som för samman och begagnar idéer eller motiv från skilda håll .... mer rytmisk och ett mycket vackert framträdande. Ännu en

Nous espérons que votre chorale a apprécié son séjour à Nice, malgré une météo un peu incertaine (c'est la 1re fois en 5 ans que nous avons eu de la pluie) et vous avez découvert Monaco sous la grisaille, un peu dommage...mais les "ciel" a ses caprices auxquels nous ne pouvons rien !


Vi hoppas att kören uppskattade vistelsen i Nice trots att vädret var lite ostadigt. Det är första gången på fem år som vi haft regn. Ni fick uppleva Monaco då det var mulet, vilket var synd, men "himlen " är nyckfull och det kan vi inte göra något åt.
Pour votre départ de Nice, vous avez eu, semble-t'il, quelques problèmes à l'aéroport dus aux grèves ? Avez-vous toutefois pu avoir un avion sans une attente trop longue ?

Vid hemfärden hade ni, verkar det som, vissa problem på flygfältet på grund av strejken. Fick ni ändå plats på ett annat plan utan att behöva vänta alltför länge?

Pendant cette manifestation, et dans la France toute entière, nous avons eu des mouvements sociaux importants et des grèves qui ont quelque peu paralysées le pays....Désolés pour cela....A l'étrangrer, les français sont probablement connus pour être "contestataires" !!

Under dessa demonstrationer och i hela Frankrike, har det förekommit kraftiga samhällsrörelser och strejker som har lamslagit hela landet. Vi är ledsna för det. Fransmännen är antagligen kända i utlandet för att vara "samhällskritiska".
Si vous avez des observations ou des critiques à nous faire sur l'organisation générale ou musicale, sur les prestations, ou autres commentaires, n'hésitez pas à nous en faire part, cela ne peut que nous aider à améliorer nos services.

Om ni har observationer eller kritik till oss angående den allmänna organisationen, de musikaliska arrangemangen, prestationerna eller andra kommentarer, tveka inte att delge dem till oss. Det hjälper oss att förbättra vår service.
Dans cette attente, recevez, Chère Madame, nos sincères salutations,

med vänlig hälsning

Elisabeth Jockers
Choir Contact International FranceLjus och toner i höstkväll !
Konsert
Lördag   02-10- 2010  kl: 19,00
Plats::
Konservatoriet

 


Gamla Calle veckan

Kom med och sjung allsånger !

Måndagen den 5.7 kl. 19.00 på Karleby hembygdsmuseum (Kyrkbackens skola om det regnar).
I programmet medverkar Karleby Kammarkör, Kenneth Ågren med musiker, Mindy Åström och Torsten Borg på gitarr, Factory Team, som har flera svängiga rock-låtar på sin repertoar
Bandet består av Tage Bergdahl, sång
Kim hiding Wikman på gitarr (spelar även i Wentus Bluesband)
Stig-Ole Nyman- Bas
Staffan Hongell -Trummor
Kim Stranden- Gitarr

Programledare är Lalle Broberg.
Kaffeservering och lotteri.

 

Körfestivalen i Vasa 12-16.5 2010   www.vaasa.fi/choirfestival 

Karleby Kammarkör är med i Jenkinsprojektet som består av ca. 100 sångare samt orkester.


Konsert 1  "Jenkins in Focus"    Fredag 14.5  kl.18.00    Vasa stadsteater
Konsert 2  "Jenkins in Focus"    Fredag 14.5  kl.20.00    Vasa stadsteater

 

LÖRDAG 10.04. 2010
Samövning i JakobstadLÖRDAG 13.03.2010
Kören uppvaktar Mikael Björklund på hans 50 års fest Lördag14.11
 Kören övade första gången gemensamt med andra körer
 i Vasa,med sikte på körfestivalen i Vasa i Maj. Vi är med i Jenkins projektet.120 sångare + orkester skall medverka.

Vi sjunger på
Svenska veckan evenemanget i biblioteket den 7.11 (lördag) .
Följande sånger.
En gång i min ungdom
Vals i tango
Kärlekens tid
Aftonens sång

VECKA  42    12-10-2009
Ingen övning


LÖRDAG 3 OKTOBER 2009
Kördag på Tallåsens skola
Vi börjar kl 10,00

 

MÅNDAG 7 SEPTEMBER 2009
Kören börjar höstens övningar på Tallåsens skola
kl.18,30 och vi håller på till kl.21,00


MÅNDAG 31 AUGUSTI  2009
 Träff på Kaffestugan i Oravais
info,diskusion, planering under fria former.

 TISDAGEN DEN 07.07 KL.19,00  
 Allsångskväll på Kyrkbacken 
 
 


SÖNDAG  14 JUNI 2009
Kören sjöng  på Knsmf,s sångfest i EMET FOLKPARK.

 
LÖRDAG  23/05/2009
Kören  sjöng på Vasa körfestival
Rewell Center: kl..13,45
stadshuset  kl        14,20 
Dir: Matria Timoshenko
Piano :Pia Lempiälä 

Resten av dagen och kvällen 
hörde vi på en mängd andra körers framträdanden.
Dagens huvudattraktion i Trefaldighetskyrkan
The Kings Singers ,UK                                                                                            

                                                                                             

KARLEBY KAMMARKÖR
Sjunger för kärlekens skull


På Jungsborg
Lördag  25 april  kl. 19,00
DIR: Maria Timoshenko
Piano Pia Lempiälä
Solosång Victoria Björndahl
REC:Lilly Laxåbacka

Vi sjunger följande sånger.
---För kärlekens skull  / Himlen är oskyldigt blå  /  Irish Blessing  /  Kärlekens tid  /  På livets hav  /
 You raise me up  /  The Goslings  /  Halleluja  /  Home is a spcial kind of feeling  /
 God so loved the World  / Holy  Holy  /   Bridge over  troubled water  /  Vals i tango.
Inräde 10 euro
Kaffe &dopp ingår

 

   KÖREN deltar i Gudstjänst  palmsöndagen den 5.4.2009
   Missionssällskapets
   150-årsjubileum och Håkan Hellberg talar . 
   Vi sjunger.
   God so loved the world ,
   På livets hav ,
   You raised me up ,
   Holy ,
   Irish blessing.

  
I Karleby Kyrka


  Kördag  Lördagen den 14.03.2009
 
Ciao alla kammarkörister och gott nytt år!
Spesiell övning på  Villa Elba den 12.1.2009 kl.18.30 

   Lisbeth


 

                                                                            
Kammarkören deltar i Luciakröningen
13.12.2008

i Gamlakarleby Kyrka.                                                         Karlebynejdens sång och Musikförbund  r.f ,arrangerar                                                                                       
Välgörenhetskonsert  i Kronoby kyrka  16.11.2008 kl 15.00       
Kören deltar med egna och gemensamma  sånger.
K.K.K.Dir:Maria Timoshenko 


Lördag 25.10.2008 Kören sjunger på
Jan -Anders Enlunds 50 års dag.

Under ledning av Mikael Björklund
Festligheterna börjar kl.18,00


                                                                                                                                                                                         Konservatoriets Auditorium i Karleby                                                                                                                      11.10 kl. 18.00
Karleby Kammarkör under ledning av dirigenten                                                                                             Maria Timoshenko uppträder med programmet som  
uppförs i Italien på Körfestivalen i Riva del Garda
16-19.10.Karleby Kammarkör deltog i Lago di Garda Music Festival   


Karleby Kammarkör har återvänt till hemma-arenan efter ett lyckat deltagande i Lago di Garda Music Festival i den italienska staden Riva del Garda.
Det var andra gången som festivalen arrangerades och förutom KK deltog tio andra körer från bl.a. Tyskland, Polen, Tjeckien och Estland. Festivalen var öppen för barn-, dam- och manskörer samt för blandade körer. I grannstaden Limone hölls samtidigt en internationell festival för orkestrar.
Under tre kvällar fick samtliga körer uppträda med en halvtimmes program. Konserterna hölls i ett modernt auditorium, som används både för gudstjänster och för konserter. Ett stort krucifix i taket övervakade tillställningen.
KK uppträdde som andra kör, redan den första kvällen. Efter att ha åhört en manskör från Tyskland, som framfört ett relativt högklassigt, men monotont program, kände vi oss inspirerade att göra entré, sjungande och iförda våra splitternya konsertkläder. En verklig kick fick vi då kyrkklockorna råkade ringa (i rätt tonart) just efter att kören presenterats och vi skulle inleda med ”God so loved the world”.
Programmet var för övrigt detsamma som vi framförde under vår höstkonsert på konservatoriet i Karleby ; gospels, spirituals, finlandssvenska folkvisor och lätt populär musik. Nytt för i höst är vår koreografi, blygsam men dock märkbar.
Såväl dirigenten Maria Timoshenko som kör och publik var nöjda med framförandet. Vi uppträdde mer avspänt än tidigare dels tack vare värmen och dels tack vare avsaknaden av sångarvänner och bekanta i publiken.
Under de dagar som följde var programmet informellt; fri och trevlig samvaro på piazzor, pizzerior och spiaggian. Vi försummade sällan ett tillfälle att stämma upp med en sång eller två och snabbt fick vi ny publik och nya vänner.
I programmet ingick också dagsutflykter till Verona och Milano. I båda städerna tog vi tillfället i akt att pröva hur långt vingarna bar. Framför den mäktiga trappan i 'Palazzo Comune' i Verona strömmade publiken till då de hörde Kammarkörens tolkning av ”We lift our hands”. Vid vårt besök på Castello Sforzesco i Milano tvekade vi inte en sekund då vår guide berättade att konserter brukar hållas på slottets innergård, därför att akustiken är så bra att inga mikrofoner behövs. Detta bevisades av Karleby Kammarkör inför en guide som var rörd till tårar efter ”Holy is the lamb”.
I detta sammanhang kan jag inte låta bli att citera vår dirigent:”Sång utan tekniska hjälpmedel påverkar alla våra celler positivt. Man blir glad och kroppen lättar nästan av vibrationerna när man sjunger ut. Det finns inget häftigare än att känna kraften i sin egen röst. Maria tror också på morötter, såsom speciella konserter och körresor för att uppmuntra amatörkörer till stordåd.
Vi kan inte annat än hålla med henne. Efter många glada stunder i sångens tecken tillsammans med likasinnade från andra länder flög vi hem. Och det kändes som om vi kunde ha gjort det på egna vingar….

Lena Weijola
Alt och allo
 

Den17.05  2008   Kören sjunger  på körfestivalen i Vasa 
Kl.16.40--17.10 Brändö församlingssal
Kl.17.30--17.45  Revell Center
Kl. 22.30--22.50  Trefaldighetskyrkan i Vasa

    

30.6 allsångstillfälle på Hembygdsgården på Kyrkbacken.
Kammarkören sjunger bl.a.
I Norden utväljes
En gång i min ungdom
Vals i tango
Och sången väller fram
Beyond the sea


 Vårkonsert  Lör. 26 april 2008  kl19.00
Karleby kammar kör
Dir: Maria Timoshenko
i samarbete med  Tonfallet
Dirigenter
Håkan Storbacka& Jan Holmgård
Plats: Jakobsstads  Gymnasiums festsal

 29.03.2008  Konsert i Snellmanssalen i Karleby
CAMPAIGN SIGHTFIRST  II
 Beagles
 Karleby Kammakör
 KG`s  Sångensemble
 Nedervetil Damkör
 Terjärv Manskör
 Är grupper som uppträder på konserten,
  FN konsert 28.10.2007
  I  NEDERVETIL KYRKA

 Julkonsert 09.12.2007
  Karleby kyrka
 

                                                             
                                                                                                                                        

Artikel